Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Nieuwe ziekenhuizen-cao na instemming vakbond FNV

30 december 2019, 07.06 uur · Aangepast 30 december 2019, 07.19 uur · Door Redactie

De leden van vakbond FNV hebben ingestemd met de cao voor personeel in ziekenhuizen. Zo'n 88 procent van de mensen die hun stem uitbrachten, stemde voor. De ziekenhuizen-cao geldt voor 200.000 medewerkers.

Foto: Ziekenhuisstaking - FNV/IlsevdReep

De vakbonden en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen hadden, na maandenlange acties bij ziekenhuizen, half december een akkoord gesloten. De vakbonden moesten dus nog instemmen.

Nu de FNV als grootste van de vakbonden ook met het akkoord heeft ingestemd, is de nieuwe cao praktisch een feit. Bij de kleinere bond CNV kan vandaag nog worden gestemd, maar nu al is duidelijk dat ook daar een meerderheid van de achterban ja zegt tegen de deal.

Loonsverhoging

Ziekenhuispersoneel krijgt een structurele loonsverhoging van 8 procent met een looptijd van 27 maanden. Ook is er een hogere onregelmatigheidstoeslag afgesproken die uitkomt op een extra structurele loonsverhoging van zon 2,5 procent.

Verder krijgen alle ziekenhuismedewerkers een eenmalige bruto uitkering van 1200 euro over 2019 in januari. In het akkoord zijn ook hogere salarissen afgesproken voor leerlingen en stagiairs.

In november was er nog een grote landelijke ziekenhuisstaking. Medewerkers eisten een stevige structurele loonsverhoging en betere afspraken over werk- en rusttijden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!