Ga naar Content
Gooi

Hilversumse flatbewoners vieren kerst achter de tralies: "Het is verschrikkelijk"

20 december 2019, 16.36 uur
Door: Rachel Morssink · Foto:

HILVERSUM - Voor het tweede jaar staan de bewoners van de Hilversumse flat aan Den Ool een kerst achter de tralies te wachten. Tot grote onsteltenis. "Het is verschikkelijk", vertelt een bewoner. 

191220_tralies - NH Nieuws

De bewoners van de flat wonen al een jaar achter hun 'tralies'. De grote ijzeren staven op hun balkons en de galerij van de flat zijn 'stuts'. Ze staan er vanwege instortingsgevaar.

De situatie was eerder dit jaar zo schrijnend dat bewoners niet alleen niet hun balkon op mochten, maar ook nog eens niet met meer dan vier mensen over de galerij van de flat mochten lopen. 

Lees ook

Bewoners van de flat zijn er na een jaar klaar mee. "Ik zeg altijd dat als ik thuis kom dat ik weer in de gevangenis ben. Zo voelt het", vertelt mevrouw Van Deventer-Boersma. "Het is verschrikkelijk, omdat het al zo lang is. Een jaar bijna. Maar ja, het is niet anders."

"Er zijn al mensen vertrokken, omdat ze het niet meer aankunnen"

Ben de Ruiter

Wat nu een fijne kersttijd moet zijn, wordt bruut verstoord door het uitzicht en alle andere overlast. "De sfeer is ook heel matig. Er zijn al mensen vertrokken, omdat ze het niet meer aankunnen. Ze zijn het helemaal zat. Ik hoop echt dat er nu een eind aan komt", vertelt bewoner Ben de Ruiter.

Laatste keer

Dat einde is nabij. Vast staat dat deze kerst de laatste keer is dat de bewoners achter de tralies doorbrengen. Een gespecialiseerde aannemer gaat vanaf volgende maand aan de slag om de balkons en de galerij te verstevigen. Het kan de bewoners niet snel genoeg gaan. "Ik hoop dat die tralies dan echt weg zijn. En dat ik weer lekker buiten op mijn balkon kan zitten en genieten van het voorjaarszonnetje."

Ook deze bewoner hoopt dat de tralies snel weg zijn, maar heeft ook nog een andere wens: 

191220_tralies_INLINE - NH Nieuws

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook