Ga naar Content

Besluit is definitief: nieuwe wildopvang komt bij De Helderse Vallei

DEN HELDER - Na jaren van onzekerheid is er vandaag een definitief besluit genomen: er komt een nieuwe wildopvanglocatie op het terrein van De Helderse Vallei. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan hiervoor goedgekeurd.

Foto: Vogelasiel de Paddestoel

De wildopvang zal Vogelasiel De Paddestoel aan de Jan Verfailleweg in Den Helder vervangen. Het asiel kampt al tijden met diverse problemen, op zowel financieel als huisvestigingsvlak. Alleen door de inzet van medewerkers en vrijwilligers, en donaties van betrokkenen, kon de opvang in het sterk verouderde en vervallen gebouw blijven bestaan.

Voor een langdurige oplossing werd gekeken naar andere mogelijkheden, en zo werd twee jaar geleden contact gezocht met De Helderse Vallei. Er werd gekeken of het vogelasiel kon integreren in Stichting De Helderse Vallei.

Toegevoegde waarde

"De toegevoegde waarde voor de stad Den Helder werd onderkend", meldt De Helderse Vallei nu zelf. "Een professionele organisatie, die educatie over de leefomgeving van wilde dieren kan koppelen aan maatschappelijke betrokkenheid en die daarnaast kansen kan bieden aan onderwijs, recreatie en duurzaam bouwen." Begin vorig jaar werd een intentieverklaring getekend en dit jaar werd er door de gemeente geld opzij gezet.

Inmiddels is het besluit definitief en komt er nieuwbouw voor de opvang op het terrein van De Helderse Vallei. "De Helderse Vallei is trots op het vertrouwen van het bestuur van Vogelasiel De Paddestoel en de gemeente dat met dit besluit tot uiting komt. De komende periode zal het team van het duurzaamheidscentrum hard werken om de opvang van zieke en gewonde wilde vogels en zoogdieren in de gemeente Den Helder te gaan realiseren."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook