Ga naar Content

Vogelasiel De Paddestoel houdt nog één keer open dag in oude pand: "We zitten te springen om vrijwiligers"

DEN HELDER Komende zondag zet vogelasiel De Paddestoel nog één keer de deuren van het oude pand open voor het publiek. Er zijn plannen voor een nieuwe opvang, de medewerkers hopen dat het dan ook de laatste keer is dat de open dag op deze plek gehouden moet worden.

"We zitten natuurlijk op een prachtige plek, zo middenin het bos", vertelt beheerder Melanie Leijding, "Alleen we merken toch bij alle werkzaamheden dat het pand toch aan vervanging toe is."

Kasjes vallen van de muur
Na de vakantie praat de gemeenteraad over het opzetten van een gloednieuwe opvang bij de Helderse Vallei. Het oude pand is eigenlijk wel afgeschreven. "We hebben overstromende bassins, lekkende leidingen, een vloer die niet goed schoon te maken is, kastjes die van de muur vallen. We zijn er echt aan toe."

Ondanks de ongemakken werken de medewerkers keihard om alle dieren die gewond of te jong zijn, op de been te helpen. Sanne is vrijwilliger bij de Paddestoel, zij voert de kauwtjes met een grote spuit een soort papje. "Het is heel dankbaar. Je ziet elke keer dat vogels weer helemaal opknappen en weer terug het wild in kunnen. Maar we kunnen nog wel wat mensen gebruiken. Soms is het zo druk dat je lang niet al je werk afkrijgt."

Vrijwilligers
"We zitten te springen om vrijwilligers", vult Melanie haar aan. "Vooral in de avond en in het weekend. Dus mocht iemand denken ik heb nog wat tijd over, mail ons of bel of kom je gegevens even langsbrengen en dan nemen we contact met je op!" Even verderop is Romy een klein zwaluwtje aan het voeren. "Ik heb hier stage gelopen. Echt een superplek, ik ga nu ook vrijwilligers werk doen."

De open dag bij vogelasiel De Paddestoel is zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Wel heeft het asiel nog een verzoek: "Neemt u alstublieft wat honden-of kattenvoer mee, brokken of natvoer, kranten, handdoeken. Daar zitten we altijd om te springen."

Foto: NH/ Matthijs Gemmink