Start van hoofdcontent

UITGEEST

nl

Burgemeester Uitgeest voorstander van totaalverbod op vuurwerk

19 december 2019, 12.45 uur · Door Dennis Mantz

UITGEEST - Burgemeester Wendy Verkleij-Eimers (VVD) van de gemeente Uitgeest is voorstander van een landelijk vuurwerkverbod. Dat zegt ze in een interview met NH Nieuws. 

Foto: ANP/NH Nieuws

In Uitgeest zijn al op veel plekken vuurwerkvrije zones te vinden. Zo mag er binnen honderd meter van zorgcentra, het hertenkamp en woningen of molens voorzien van riet op de daken geen vuurwerk worden afgestoken. Verkleij kijkt positief naar de ontwikkelingen in Apeldoorn. De Gelderse gemeente gaat tijdens de jaarwisseling van 2020-2021 de boeken in als eerste vuurwerkvrije stad.

Tekst gaat verder onder video

191218_UITGEEST_VUURWERK_INLINE1 - NH Nieuws

In Nederland neemt het aantal incidenten met geweld tegen hulpverleners tijdens Nieuwjaarsnacht een zorgelijke vlucht. In 2018 waren er 27 gewelddaden tegen agenten, in 2019 waren dat er 59, zo meldde de politie begin dit jaar. Onacceptabel volgens Verkleij, die pleit voor een 'sterk statement' vanuit alle regioburgemeesters.

191218_UITGEEST_VUURWERK_INLINE_2 - NH Nieuws

Verantwoording
NH Nieuws heeft navraag gedaan bij alle 47 Noord-Hollandse gemeenten over hun vuurwerkbeleid, in hoeverre dat verschilt ten opzichte van 2018 en hoe wordt aangekeken tegen een eventueel verbod. Een overzicht vind je hier.