Ga naar Content
Noord-Holland

Gemeenten starten campagne tegen afval door vuurwerkresten

16 december 2019, 16.53 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

NOORD-HOLLAND - Heerhugowaard, Koggenland, Langedijk en Opmeer starten een campagne in de hoop dat inwoners vuurwerkresten beter gaan opruimen na oudejaarsavond. 

"Het is niet alleen een vies gezicht, maar het is ook gevaarlijk én schadelijk voor het milieu, planten en dieren. Vuurwerkresten bevatten plastic en giftige metalen. Als deze in de grond terecht komen richten ze veel schade aan", aldus Hanneke Cornelisse van organisatie Schoner Noord-Holland. 

Volgens de organisatie was dit reden genoeg voor de vier gemeenten om samen met elkaar de handen ineen te slaan en campagne te gaan voeren, zodat inwoners hun vuurwerk op gaan ruimen. Ze trekken de bühne op met de campagne en verspreiden overal informatie en geven speciale veilige afvalzakken mee. 

De verantwoordelijke wethouders van de gemeenten zijn blij met de samenwerking en de campagne. "Doordat we één aaneengesloten gebied vormen en de handen ineenslaan, kunnen we een behoorlijke slag slaan in de strijd tegen schade en vervuiling door vuurwerkresten.”

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!