Whatsapp

Sport

Ten Hag: "Het heeft ons niet meegezeten"

11 december 2019, 00.39 uur · Aangepast 11 december 2019, 12.30 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Ajax-trainer Erik ten Hag toonde zich na afloop van de dramatisch verlopen Champions Leaguewedstrijd tegen Valencia (0-1) teleurgesteld. "De domper is ontzettend groot."

NH Sport/Rob Wanst

Ajax had aan een gelijkspel tegen Valencia genoeg, maar wist na een tegendoelpunt van Rodrigo zelf niet te scoren. Daardoor gaan de Amsterdammers verder in de Europa League in plaats van de Champions League. "De Spanjaarden noemden het een wonder dat Valencia door is", zei Ten Hag. "En ik denk dat dat zo is. Het heeft ons niet meegezeten, in de hele groepsfase en ook vanavond niet. Aan de bal hebben wij de nodige kansen gecreëerd. Dan is het zuur dat we nu met lege handen staan."

Ten Hag wilde het nog niet over het verdere Europese avontuur van Ajax hebben. "We hebben de doelstelling 'Europees overwinteren' gehaald, maar dat hadden we in de Champions League willen en moeten doen."

AZ - Ajax

Ajax speelt zondag om 16.45 uur tegen AZ in Alkmaar. Een ware topper waarin de Alkmaarders op gelijke hoogte kunnen komen in de eredivisie. "Dan moet iedereen er weer staan. Dat zal moeite kosten, maar dat moet wel gebeuren", aldus Ten Hag.

De Noord-Hollandse derby is live te volgen op de radio bij NH Sport. De radio-uitzending begint al om 16.00 uur.

Whatsapp