Alkmaar

NL
V

AZ-supporters en gemeente dolblij dat topper tegen Ajax in eigen stadion kan

10 december 2019, 19.15 uur · Aangepast 10 december 2019, 20.57 uur · Door Redactie

ALKMAAR - Feest in Alkmaar, want daar werd vandaag bekend dat AZ aankomende zondag weer in eigen stadion tegen Ajax mag spelen. De veiligheids-puntjes moeten nog wel even op de i, maar de gemeente weet '100 procent zeker dat het gaat lukken'. 

"We hebben een besluit genomen nadat we een positief advies hebben gekregen van onze eigen afdeling en van TNO: het stadion is veilig", aldus de Alkmaarse wethouder Pieter Dijkman. 

Het AFAS-stadion is alleen nog niet helemaal af. "Er zijn nu nog een aantal verbeteringsmaatregelen die worden doorgevoerd. As we speak zijn die nog gaande en we verwachten dat deze vrijdag afgerond zijn. Dan doen we een laatste controle."

'Gek seizoen'

De supportersvereniging van AZ is ook door het dolle heen nu bekend is dat de club zondag weer in eigen stadion mag spelen mét publiek. Voorzitter van de vereniging Matthijs Keuning kijkt terug op een bewogen jaar: "Het was een gek seizoen."

ANP / Matthijs Keuning

Keuning is tevreden nu de kogel eindelijk door de kerk is: "Het is mooi nieuws. We hebben lang op zekerheid moeten wachten. We zijn blij dat we na een paar maanden weer terug zijn", vertelt hij. 

Warm aankleden

NH-verslaggever Koen Bugter heeft nog wel een advies voor de AZ-supporters: "Zorg wel dat je dik aangekleedt naar het stadion komt aankomende zondag, want het kan nog weleens koud worden... zo zonder dak."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!