Ga naar Content
West-Friesland

Zullen de Hoornse ideeën voor het mooier maken van de stad het halen?

10 december 2019, 13.44 uur · Aangepast 10 december 2019, 14.03 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Björn Woudenberg / Kor de Vries

HOORN - Zullen de drie verkozen ideeën daadwerkelijk doorgaan? Tijdens de Hoornse raadsvergadering van vanavond wordt bepaald of de drie winnaars van de initiatievenmarkt ook écht te realiseren zijn en, zo ja, wanneer dit gaat gebeuren. 

Graffiti verwijderen, meer beweging in de stad door middel van het plaatsen van sporttoestellen en het plaatsen van straatverlichting in het Julianapark. Dat zijn de drie ideeën die hebben gewonnen tijdens de Hoornse initiatievenmarkt. 

In totaal waren er 61 ideeën ingeleverd door de inwoners van Hoorn. Elf initiatieven werden op 4 december gepitcht tijdens een speciaal door de gemeente georganiseerde avond. Vanavond worden de drie omarmde ideeën meegenomen in een besluit in de raad. Daarna worden de ideeën uitgewerkt in een concreet plan en gaat de gemeenteraad zich er opnieuw over buigen. 

De drie ideeën 

Rob van der Molen strijdt voor verlichting in het Julianapark, zodat wandelaars en sporters er 's avonds ook terecht kunnen. "Mijn wens is om het park in zijn geheel veel aantrekkelijker te maken", vertelt Rob - die ook elk jaar Outdoor Stereo organiseert.

Björn Woudenberg vindt het een leuk idee om een fitnesspark te creëren bij het nieuwe stadsstrand wat momenteel in de maak ik, middels het plaatsen van toestellen. "Het is voor alle inwoners van Hoorn, ook de mensen met een minder grote portemonnee of die mindervalide zijn", aldus Björn.

Kor de Vries wil graag dat alle graffiti wordt verwijderd van de muren van zijn stad. "Wij ergeren ons enorm aan alle graffiti in de stad. Je ziet het vaak op kasten bij  stoplichten of in de buurt van spoorwegovergangen", vertelt hij verder. "We willen de stad netjes maken."

Lees ook