Ga naar Content

Westerlanders mopperen over weghalen drempels, sluipverkeer rijdt bermen stuk

WESTERLAND - Het weghalen van verkeersdrempels op de Poelweg in Westerland valt niet bij iedereen in goede aarde: bewoners wilden namelijk juist dat ze zouden worden verhoogd. Sluipverkeer rijdt nu bovendien via De Haukes en maakt zo de bermen kapot.

Foto: Wieringernieuws

Het was een opvallende beslissing van de gemeente Hollands Kroon om verkeersdrempels op de Poelweg juist niet te verhogen, maar te verlagen. Sterker nog, ze werden weggehaald. Dit is deze week gelijktijdig met het plaatsen van een aantal extra drempels gedaan.

Lees ook

Omwonenden zijn er niet helemaal gelukkig mee. Wieringernieuws is opgevallen dat op sociale media veel berichten staan van mensen die zeggen dat ze de drempels juist wél wilden behouden en zelfs verhogen. Zij vrezen nu dat er hier nog sneller zal worden gereden.

In de tussentijd negeren forensen en andere weggebruikers de omleiding via Den Oever en rijden nu via De Haukes en de Westerlanderkoog. Een nadelig gevolg hiervan is dat de bermen kapot worden gereden. Op de hoek bij de Waterweg is dit inmiddels goed te zien.

Er werden voor de middellange - en lange - termijn diverse oplossingen aangedragen om de verkeersdruk op het dorp te laten afnemen. Concreet zijn er echter nog geen afspraken gemaakt, dit tot ontevredenheid van het actiecommissie. "Ik hoor heel veel oplossingen vanuit de bewoners komen, maar ik hoor vooral dat er niks kan", zei actievoerder Marion Plessius maandag nog. De gemeente erkende dat veel fout was gegaan. "We hebben het niet goed gedaan", aldus wethouder Theo Meskers, "maar gaan er nu echt mee aan de slag."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook