Ga naar Content
West-Friesland

Voetbalvelden van HOSV vallen af als optie voor bouw IKC in Spanbroek

3 december 2019, 16.32 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

SPANBROEK - Er wordt geen Integraal Kindcentrum (IKC) gebouwd op de velden van voetbalvereniging HOSV in Spanbroek. De locatie was één van de opties, maar de gemeente en het bestuur zijn er niet uitgekomen. 

Het college van de gemeente Opmeer heeft een voorstel neergelegd bij de raad om niet meer verder te onderzoeken of de voetbalvelden van HOSV geschikt zijn voor de bouw van het Integraal Kindcentrum (IKC). 

HOSV in de tegenaanval

"We gaan in de tegenaanval. HOSV is de oudste vereniging van het dorp, en dat gooi je niet zomaar weg", vertelde HOSV-voorzitter Jan Scheltus eerder aan NH Nieuws. "We zijn een echte familieclub. De muziekvereniging oefent hier, biljartclubs zitten er iedere avond en tijdens de kermis wordt hier een feesttent neergezet. We hebben een sociale functie."

Ook hebben ze bij HOSV vier voetbalteams voor mensen met een beperking. "Het is meer dan voetbal, het is heel veel in mijn sociale leven. Ik wil er niet aan denken dat dit gaat stoppen", vertelt speler van het G1-team Jeffrey van Deudekom.

De tegenaanval lijkt te hebben gewerkt want de gemeente geeft nu aan dat er geen overeenstemming is bereikt over de bouw van IKC nabij de voetbalvelden. 

'Graag anders gezien'

Het bestuur zou volgens de gemeente hebben aangegeven dat de verplaatsing niet bespreekbaar is. Wethouder Tesselaar reageert teleurgesteld: "Wij hadden het graag anders gezien. We vinden het een gemiste kans dat hier nu geen IKC kan worden gerealiseerd. 

De wethouder houdt ook vast aan het burgerparticipatietraject, waarbij naar voren kwam om deze locatie verder te onderzoeken. De Spanbroekers die rondom de school wonen geven alleen nog steeds aan dat de huidige locatie zich hier ook prima voor leent.

Vervolgstappen

Volgens de wethouder zou een juridische procedure ten koste gaan van de voortgang. Het bestuur van de huidige Bonifaciusschool zou namelijk ook graag door willen met de volgende stappen. 

De gemeente gaat nu verder met de twee overgebleven locaties. De huidige locatie van de Bonifatiusschool en De Akker / ’t Ruimteschip. In maart 2020 wordt hierover een besluit genomen. 

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws maakte met HOSV-voorzitter Jan Scheltus, afgelopen juni: 

Moet HOSV Spanbroek plaatsmaken voor een IKC? - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook