Start van hoofdcontent

OPMEER

nl

Opmeer in de ban van locatiekeuze nieuw Integraal Kindcentrum

3 juli 2019, 23.05 uur · Aangepast 4 juli 2019, 12.10 uur · Foto: NH Nieuws

Veel meningen passeren de revue woensdagavond bij de commissievergadering over de locatiekeuze van een nieuw integraal kindcentrum (IKC). Ondanks kritiek dat mogelijk de voetbalclub HOSV moet wijken, vindt de dorpsraad het juist de meest geschikte en verkeersveilige locatie.

"HOSV is overrompelt en geschokt", zegt Herman Ligthart van voetbalvereniging HOSV tijdens de vergadering. Het B-veld van de vereniging is al langer in beeld als locatie voor het IKC. Maar nu de gemeente wil onderzoeken of ook het A-veld geschikt is, stuitten ze tegen het zere been van de club omdat die dan moet wijken. Herman Ligthart sprak daarom vanavond in bij de commissievergadering:

190703_ikc commissie quote HOSV - NH Nieuws

Daarentegen is volgens Keesjan Stapel, voorzitter van de dorpsraad, het HOSV-terrein wel degelijk de juiste plek. Het is het meest centraal gelegen, verkeersveilig en op het terrein kan ongestoord gebouwd gaan worden in tegenstelling tot de andere optie bij de Bonifaciusschool. 

190703_ikc commissie dorpsraad - NH Nieuws

In 2016 werd al bekend dat er twee nieuwe IKC's moesten gaan komen, eentje in Hoogwoud en de andere in Spanbroek-Opmeer. Burgers konden meedenken over de locaties. Onder begeleiding van een onderzoeksbureau werden er werkgroepen opgezet om locaties in kaart te brengen.

Lees ook: Opmeer overweegt bouw scholencomplex op voetbalterrein: "Maar we gaan in de tegenaanval"

Niet langer wachten
Intussen lijken de plannen zich verder uit te stellen, tot ontevredenheid van de basisscholen De Adelaar en St. Wulfram. "Twee jaar geleden is er al besloten om miljoenen vrij te maken voor een nieuw pand en Hoogwoud is er klaar voor. Waarom wachten we nog op de locatiekeuze van het andere IKC in Spanbroek/Opmeer?", aldus dhr. Roskam namens de medezeggeschapsraad van de scholen. Hij roept op om in ieder geval zo snel mogelijk met de bouw van het IKC in Hoogwoud te starten.

Komende week beslist de gemeenteraad of het gehele sportcomplex van HOSV onderzocht gaat worden als locatie voor het IKC Opmeer/Spanbroek.