Noordkop & Texel

NL
V

Zoektocht naar vermiste vissers gaat deze ochtend verder

29 november 2019, 21.25 uur · Aangepast 30 november 2019, 10.38 uur
Door Redactie · Foto: Twitter @PolitieLE

TEXEL - De zoekactie naar de vermiste vissers van de gezonken kotter voor de kust van Texel gaat vandaag om 10.00 uur verder.  Dat meldt Kustwacht Nederland. Gisteren kon er niet gezocht worden vanwege te harde wind. 

"Zaterdagochtend vertrekt Zr.Ms. Makkum van de Koninklijke Marine met duikers naar de plaats van het incident. Ze gaan dan proberen om de gezonken kotter te onderzoeken", valt er in het bericht op Twitter te lezen. Het vermoeden bestaat dat de lichamen van de vermiste vissers (41 en 27) nog aan boord van de kotter zijn. 

Het is vanuit de haven van Den Helder nog zo'n twee uur varen naar de plek waar het wrak ligt. Vandaag zal daar met zo'n tien duikers worden gezocht naar de vissers. Ook politiemensen zullen meevaren.

Er is gisteren alleen passief gezocht door de hulpdiensten. "De wind is te hard, waardoor er een golfslag is van zo'n drie meter hoog", aldus een woordvoerder. "Het Kustwacht-vliegtuig gaat wel scherper patrouilleren en ook ons vaartuig kijkt goed rond. En wellicht dat ook andere vissers weer het water opgaan om te zoeken. Maar meer kunnen we op dit moment niet echt doen."

Gezonken

Nadat de UK165 Lummetje donderdagochtend in alle vroegte verging, is elf uur lang naar de twee Urkers gezocht. De kotter zelf werd in de loop van de ochtend door een mijnenjager gevonden, maar van de opvarenden ontbreekt ieder spoor. Het nieuws komt hard aan in de visserswereld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!