West-Friesland

NL
V

Tweede pinautomaat van ABN AMRO in Enkhuizen definitief weggehaald

29 november 2019, 11.45 uur · Aangepast 29 november 2019, 12.03 uur · Door WEEFF

ENKHUIZEN - Nadat de pinautomaat van ABN AMRO op het Venedie in Enkhuizen eerder dit jaar werd gesloten heeft de bank nu ook besloten om de sealbagautomaat en de geldautomaat op het Koperwiekplein definitief weg te halen. Bij deze automaten vond vorig jaar een plofkraak plaats. "Wij kijken bij plofkraken altijd naar de veiligheid van omwonenden", vertelt hoofd media Jeroen van Maarschalkerweerd van ABN AMRO aan mediapartner WEEFF.

WEEFF / Peter Goedhart

"Het weghalen van geldautomaten is altijd van heel veel factoren afhankelijk. Maar de belangen voor omwonenden wegen voor ons heel zwaar", aldus Jeroen. "Bij plofkraken gaan wij altijd in gesprek met gemeenten en omwonenden, om te zien of het veilig genoeg is om de automaat terug te plaatsen. Er zijn de laatste tijd veel plofkraken bij geldautomaten. Criminele bendes voeren ze steeds vaker uit met veel kracht en explosieven."

Plofkraken

De automaten op het Koperwiekplein werden in de nacht van 28 juni 2018 getroffen door een plofkraak. De bank heeft nu dus definitief besloten om de automaten weg te halen. Inwoners van Enkhuizen die nu naar een geldautomaat van ABN AMRO willen kunnen terecht bij de automaat op de Middenweg in Andijk. Als zij gebruik willen maken van de dichtstbijzijnde sealbagautomaat, dan moeten zij naar de Nieuwstraat in Medemblik.

Andere geldautomaten

Het is niet bekend of er komende tijd meer automaten in West-Friesland worden weggehaald. Met de nieuwe Geldmaat gaan de banken in ieder geval gezamenlijk de geldautomaten beheren. Daarbij wordt gekeken welke van automaten voldoende en veilig gebruik wordt gemaakt en hoeveel automaten er binnen een straal van vijf kilometer uit elkaar liggen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!