Ga naar Content
West-Friesland

Havenwinkel Hoorn is nog steeds tandenbleekcentrum: gemeente onderneemt juridische stappen

26 november 2019, 14.43 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

HOORN - De verhuurders van het pand aan de Mallegomsteeg in Hoorn, moesten hun tandenbleekcentrum voor 30 augustus weer hebben omgebouwd naar een havenwinkel. Dit hebben ze niet gedaan en daarom gaat de gemeente actie ondernemen en opnieuw een brief sturen naar de advocaat van de verhuurders. 

De havenwinkel aan de Mallegomsteeg in Hoorn is door de huurders omgebouwd tot een tandenbleekcentrum. Volgens de gemeente is dat tegen de regels en dus is gevraagd om het pand voor 30 augustus weer aan te passen naar de originele staat. De havenwinkel wordt door de gemeente verhuurd voor één euro. Op het bestemmingsplan staat aangegeven dat de winkel enkel mag worden gebruikt voor de verkoop van levensmiddelen en watersportartikelen. 

De gemeente stuurde al de eerste waarschuwingsbrief op 10 mei en vervolgens de eis om het pand om te bouwen voor september. De afgelopen maanden hebben de verhuurders niets gedaan om te voldoen aan de eis. Eerder sprak NH Nieuws met de familie die het pand huurt en die beweerden van niets te weten. 

Nu, inmiddels twee maanden later, geeft de gemeente aan dat er inderdaad tijd nodig was voor de volgende juridische stap. "We sturen op korte termijn een nieuwe brief naar de advocaat van de huurders", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook