Ga naar Content
West-Friesland

Havenwinkel Hoorn nog niet terug naar oude staat: mogelijk juridische stappen

4 september 2019, 11.00 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De gemeente Hoorn gaat juridische stappen ondernemen tegen de havenwinkel aan de Mallegomsteeg in Hoorn. De huurders hadden de winkel omgebouwd tot een tandenbleekcentrum, maar dit is tegen de regels. Daarom eiste de gemeente dat ze het pand voor 30 augustus terug zouden brengen in de oorspronkelijke staat, maar die deadline is niet gehaald.

De havenwinkel in Hoorn wordt door de gemeente verhuurd voor één euro. Op het bestemmingsplan staat aangegeven dat de winkel enkel mag worden gebruikt voor de verkoop van levensmiddelen en watersportartikelen. Echter hebben de huurders het pand omgebouwd tot een tandenbleekcentrum.

Lees ook: Havenwinkel Hoorn moet binnen paar dagen terug naar originele staat

De gemeente constateerde al in mei dat het pand 'zonder overleg en zonder toestemming ingrijpend is verbouwd'. Op 11 juli hebben ze de huurders hierop gewezen en gevraagd de winkel voor 30 augustus om te zetten naar de originele staat. "Desondanks zijn ze doorgegaan met de verbouwing en het gebruik van een tandenbleekcentrum", aldus de gemeente. 

Juridische stappen
De deadline om van het tandenbleekcentrum een havenwinkel te maken, was afgelopen vrijdag. Inmiddels is de deadline verstreken en lijken de huurders zich niet aan de gestelde eis te hebben gehouden. De gemeente gaf eerder aan dat als deze deadline niet zou worden behaald, er juridische stappen worden ondernomen. "Dit is inderdaad de volgende stap alleen het is nog niet bekend welke stappen dit zullen zijn en wanneer dat proces gaat starten", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

De huurders van het pand gaven eerder aan verder niet te willen reageren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!