Start van hoofdcontent

OUDERKERK AAN DE AMSTEL

nl

Tweede Kamerlid verbijsterd over bomenkap in Ouderkerk: 'Elke boom nodig voor het klimaat'

25 november 2019, 14.17 uur · Aangepast 25 november 2019, 15.29 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Tweede Kamerlid Eva van Esch (PvdD) heeft tijdens een debat de bomenkap in Ouderkerk aan de Amstel aangekaart als 'ongelofelijk'. "De besluiten die dit kabinet neemt kunnen echt niet meer."

"Het is tijd voor radicale investeringen in OV en fiets", zo liet ze weten. "Niet 10.000 bomen kappen bij de A9 Ouderkerk voor dat tankstation. Ik sluit me van harte aan bij opmerkingen GroenLinks en D66, ongelofelijk dat we daarvoor 10.000 bomen moeten kappen. Erken gewoon dat elke boom nodig is in de strijd tegen klimaatverandering en laten we daar nou eens echt naar gaan handelen."

Eerder lieten bewoners van Ouderkerk aan de Amstel al van zich horen door een petitie te starten tegen de bomenkap. De petitie luidt: "Het kappen van bomen voor een nieuw benzinestation langs de A9 is niet verenigbaar met de Nederlandse klimaatdoelen; wij moeten minder auto rijden en minder bomen kappen. Wanneer wij auto rijden moeten we overstappen van fossiele brandstoffen naar meer duurzame. Een nieuw aan te leggen benzinetankstation past niet in deze toekomstvisie en zeker niet wanneer er bomen voor gekapt moeten worden."