FC Volendam wint óók van Excelsior

FC Volendam heeft op bezoek bij Excelsior met 2-1 gewonnen van de Kralingers. De wedstrijd begon met een statement tegen racisme.

Al vroeg in de wedstrijd was Stijn Meijer namens Excelsior dicht bij een goal. Zijn inzet belandde via Gijs Smal en de paal in de handen van doelman Nordin Bakker. Toch was het FC Volendam dat via een counter op voorsprong kwam. Op aangeven van Nick Doodeman maakte Martijn Kaars de openingstreffer.

FC Volendam was daarna de bovenliggende partij en scoorde in de 31e minuut de verdiende 0-2. Uit een voorzet van Kevin Visser tikte Derry John Murkin van dichtbij zijn eerste seizoenstreffer binnen. Excelsior voerde aan het einde van de eerste helft wel de druk op, maar werd nauwelijks gevaarlijk.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft kreeg Nick Doodeman een enorme kans namens FC Volendam in de 70e minuut, maar de vleugelaanvaller had het vizier niet op scherp staan. Excelsior bracht in de 70e minuut de spanning terug in de wedstrijd. Invaller Jeffry Fortes kopte de 1-2  tegen de touwen.

De slotfase van de wedstrijd was spannend. Excelsior zag een doelpunt van Fortes afgekeurd worden wegens buitenspel en FC Volendam wist geen potten meer te breken. De thuisploeg zette aan, maar kwam niet tot scoren.

Door de vijfde opeenvolgende overwinning klimt FC Volendam naar de vierde plaats in de eerste divisie.

Opstelling Excelsior: Damen; Haspolat, Horemans, Oude Kotte, Matthys; Vloet, Ómarsson, Bruins; Verhaar (Zwarts/62), Meijer (Fischer/46), Mendes Moreira (Fortes/46)

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, Tol, Van de Ven, Smal; Visser (Runderkamp/90), A. Plat, J. Vlak (G.Vlak/75); Doodeman, Kaars, Murkin