Ga naar Content

FC Volendam bulkt van het vertrouwen

Rotterdam - Door de 2-1 zege bij Excelsior stijgt FC Volendam met stip naar de vierde plaats in de eerste divisie. Ook in de strijd om de tweede periodetitel zijn de Volendammers nog altijd kansrijk. "We spelen goed en creëren veel kansen. Hopelijk houden we dat vast'', aldus Nick Doodeman. 

Na floop van de vijfde opeenvolgende zege ging de muziek hard aan. Doodeman: "Altijd als we winnen gaat er een nummertje van John West aan; groot feest ja."

Foto: Pro Shots/Wouter Dill

Hopelijk houden we dit vast.

Nick doodeman

Er was weinig op de zege van FC Volendam af te dingen. Vooral voor rust was de ploeg heer en meester. Maar omdat de mannen van trainer Wim Jonk verzuimden meer afstand te nemen, werd het na de aansluitingstreffer van Jeffry Fortes toch nog spannend.  Jonk: "Je maakt het jezelf lastig. Als je de kansen krijgt, moet je er meer afdrukken."

 

Ik kijk naar de lange termijn.

Wim Jonk

"D'r zit veel vertrouwen in het team", vervolgt de Volendammer. "Het positiespel is bij vlagen goed om naar te kijken." Dat FC Volendam door de sterke serie ook in de tweede periode kansrijk is voor de titel houdt de trainer niet al te zeer bezig.  "Ik kijk naar de lange termijn. Ik heb te vaak gezien dat men een periode pakt en dat er daarna minder leven in een team zit. Ik wil het hele jaar proberen goed te voetballen." 

Lees ook