Ga naar Content
West-Friesland

Raad Enkhuizen reageert alom verbaasd op het besluit van de provincie over Enkhuizerzand

22 november 2019, 12.08 uur · Aangepast 22 november 2019, 14.54 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - De gemeenteraad van Enkhuizen is gisteravond bij elkaar geroepen, zodat ze geïnformeerd konden worden over de blokkade van de herontwikkeling van het Enkhuizerzand. De provincie Noord-Holland vindt dat er in het huidige plan de ruimtelijke kwaliteit niet goed wordt gewaarborgd en stuurt de gemeente terug naar de tekentafel. 

De raad had al een akkoord gegeven op de aanpassingen van het nieuwe plan en stond praktisch klaar om te starten met de uitvoering. Gisteren kwam de provincie echter met het nieuws naar buiten dat ze willen dat de gemeente de plannen aanpast en ze het plan in de huidige vorm blokkeren. De raad zou niet goed genoeg hebben gekeken naar de punten die in hun zienswijze waren aangekaart. De gemeente reageerde direct al op het nieuws dat ze verbaast waren over deze reactie van de provincie. 

Gisteravond werd ook de gemeenteraad bij elkaar geroepen en officieel geïnformeerd over het besluit van de provincie. Volgens raadslid Margreet Keesman werd er alom verbaasd gereageerd door haar en haar collega's. Verder geeft de raad aan dat ze geen verdere uitspraken doen totdat de brief van de gedeputeerde er is. "We moeten wachten op het besluit van Gedeputeerde Staten op 3 december", aldus Keesman. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook