Ga naar Content

Gerelateerde videos

Dijklander Ziekenhuis op de bres tijdens staking: "Geen woorden maar daden"

HOORN - 'Het is genoeg, geen woorden maar daden', wordt er gezongen in de hal van het Dijklander Ziekenhuis. Het personeel gaat vandaag op de bres, niet alleen bij de landelijke actie in Utrecht, maar ook in eigen huis.

De staking moet een eyeopener zijn, zo vertelt anesthesiemedewerker Ilona. "Het is natuurlijk een grootse actie, meer dan 100 locaties doen mee. Ik hoop dat er gezien wordt dat er iets veranderen moet." En daarin krijgt ze niet alleen steun van haar collega's. "Wat ik heel leuk vind om te zien is dat heel veel patiënten ons steunen. Wij zijn vorige stakingsactie een spontane handtekeningsactie begonnen omdat mensen graag wilden tekenen. Zij zeiden 'wij staan achter jullie'. "

De salarissen zijn te laag, er is te weinig personeel en daardoor is de werkdruk hoog. "Op het moment hebben we een personeelstekort. Dat resulteert dat operaties soms niet door kunnen gaan", vertelt Jurgen, eveneens anesthesiemedewerker. "Afgelopen zomer is dat best wel vaak voorgekomen. Er moet gewoon personeel bij, het vak moet aantrekkelijker worden gemaakt."

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!