West-Friesland

NL
V

Voor personeel van Dijklander Ziekenhuis is de maat vol: "Er moet nu wat gebeuren"

20 november 2019, 10.06 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Maarten Edelenbosch

HOORN - Het personeel van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn doet vandaag mee aan de landelijke ziekenhuisstaking. "Het is inmiddels al vijf over twaalf. Er moet nu wat gebeuren", aldus voorzitter van het actiecomité Roel Smit vanuit Hoorn deze ochtend. 

Artsen, verpleegkundigen en assistenten. Allemaal staken ze vandaag mee in Hoorn. Een selecte groep actievoerders is vanochtend ook vertrokken richting Utrecht, om daar landelijk actie te voeren. De rest van het personeel blijft in Hoorn en gaat luistert om 10.00 uur naar de toespraken en voert actie vanaf het thuisfront. 

Kwalijke zaak

Jurgen Veer, die al 30 jaar werkt als anesthesist, doet vandaag ook actief mee en vertelt waarom dit zoveel voor hem betekent. "Op het moment hebben we op de afdeling anesthesie een personeelstekort. Daardoor kunnen operaties niet doorgaan en dat is echt een kwalijke zaak. Er moet tijd gemaakt kunnen worden voor de veiligheid van de mensen. Maar het is nu lopende bandwerk. Dat hoort niet zo. Je merkt dat de frustratie toeneemt. Kleine irritaties worden groot."

Vijf over twaalf

Ook de voorzitter van het actiecomité Roel Smit is vandaag aanwezig om zijn collega's toe te spreken. Om die reden blijft hij in Hoorn en gaat hij niet naar Utrecht. ”De spoedeisende hulp van de EHBO hebben we nu al een paar keer een paar dagen moeten sluiten vanwege personeelstekort. Dan moesten we mensen doorsturen naar een ander ziekenhuis. Dat geldt ook voor operatieafdelingen die soms meerdere dagen worden gesloten. Het is inmiddels vijf over twaalf. Er moet nu wat gebeuren.”

NH Nieuws is vandaag aanwezig in Hoorn en maakt een video- en fotoreportage. Bekijk onderstaand alvast de eerste foto's van de actie: 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!