Ga naar Content
West-Friesland

Schot in de zaak: wordt de Berkmeerdijk eindelijk veilig?

20 november 2019, 11.48 uur · Aangepast 20 november 2019, 12.02 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

OBDAM - Er lijkt eindelijk schot in de zaak te zitten om de Berkmeerdijk tussen Obdam en Opmeer veiliger te maken. Begin december organiseert het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) een besloten bijeenkomst voor bewoners in de omgeving van de dijk, om samen over de oplossingen te praten.

Buurtbewoners van de dijk maken zich al jaren zorgen. Afgelopen maart werd er al een bijeenkomst georganiseerd door het HHNK, naar aanleiding van het dodelijke ongeluk waarbij vier Poolse mensen om het leven kwamen. Het ongeluk had veel impact op de buurt, maar het was niet de eerste keer dat dit gebeurde. 

Tekst gaat verder onder de video.

Schot in de zaak: wordt de Berkmeerdijk eindelijk veilig? - NH Nieuws

Begin augustus kwam het HHNK naar buiten met het nieuws dat er inmiddels uitgebreid onderzoek was gedaan naar de verkeerssnelheid en de mogelijke oplossingen. "De gemiddelde snelheid op de dijk ligt vrij hoog en er is veel woon- en werkverkeer", vertelde het HHNK destijds. Deze gaf toen ook aan dat, door de stevigheid van de dijk, niet alle voor de hand liggende oplossingen een optie zijn. "De enige overgebleven oplossing lijken drempels."

Oplossing moet komen

HHNK realiseert zich al langere tijd dat er wel een oplossing moet komen en ze zijn de afgelopen maanden bezig geweest met uitzoeken hoe zwaar de gevolgen van alle opties zouden zijn en wat het beste op deze plek zou passen. 

Een selecte groep omwonenden en bewoners van de Berkmeerdijk heeft inmiddels een brief ontvangen met een uitnodiging voor een nieuwe bijeenkomst, welke begin december gaat plaatsvinden. Tijdens deze gelegenheid zal meer duidelijk worden over de vervolgstappen en gaat HHNK wederom in gesprek met de buurt.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook