West-Friesland

NL
V

Vier doden in Obdam zijn sinds vrijdagavond vermiste Polen

10 februari 2019, 16.08 uur · Aangepast 10 februari 2019, 19.11 uur

De vier doden die aan het begin van de middag werden gevonden in een auto in het water aan de Berkmeerdijk in Obdam, zijn Polen die sinds vrijdagavond werden vermist. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. Het gaat om drie mannen van 20 en 21 jaar oud en een vrouw van 48 jaar oud.

Waarschijnlijk lag het voertuig waarin de lichamen zijn gevonden al sinds vrijdagavond in het water. De vier inzittenden - vermoedelijk drie mannen en een vrouw - zouden tot 23.00 uur hebben gewerkt bij een bloembollenbedrijf in Obdam en daarna met de auto richting een pension bij een camping in Zijdewind zijn gereden. Daar kwamen ze echter nooit aan. 

Lees ook: Vier doden bij auto te water in Obdam

Door nog onbekende oorzaak is de auto van de slachtoffers van de weg geraakt. Vermoedelijk had het slechte weer daar mee te maken, zo vertellen omwonenden aan NH Nieuws. "Er zijn nauwelijks sporen te zien", vertelt buurvrouw Lucie Leeuw. "Het is een raar idee dat zoiets kan gebeuren, zonder dat iemand dat ziet. Het is praktisch in onze achtertuin, maar ook wij hebben niks gemerkt."

Duikers
De auto werd vanmiddag rond 12.00 uur door een voorbijganger ontdekt en gemeld bij de politie. Twee duikteams van de brandweer kwamen naar de plek van het ongeluk om in het water te zoeken naar slachtoffers. Inmiddels is het voertuig uit het water getakeld.