Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Vier doden bij auto te water in Obdam

10 februari 2019, 12.53 uur · Aangepast 10 februari 2019, 15.23 uur

Bij een ongeluk aan de Berkmeerdijk in Obdam zijn vier mensen om het leven gekomen. De auto waarin de slachtoffers zaten, is in het water beland, bevestigt de politie. Wanneer het ongeluk precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

De auto werd vanmiddag rond 12 uur door een voorbijganger ontdekt en gemeld bij de politie. Twee duikteams van de brandweer kwamen naar de plek van het ongeluk om in het water te zoeken naar slachtoffers. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.

Vermist
Meerdere bronnen laten NH Nieuws weten ervan uit te gaan dat de dodelijke slachtoffers vier Polen zijn die sinds vrijdagavond laat worden vermist. Zij zouden tot omstreeks 23 uur hebben gewerkt bij een bedrijf in Obdam en daarna met de auto richting een pension bij een camping in Zijdewind zijn gereden.

Daar zijn ze nooit aangekomen, vertellen de bronnen. Buurtbewoners denken dat de vier in slecht weer van de weg zijn geraakt en in het water zijn beland.

Identiteit niet vastgesteld
Omwonenden hebben zaterdag de politie geïnformeerd dat zij de avond ervoor niet bij het pension zijn gearriveerd. Een politiewoordvoerder bevestigt dat er sinds zaterdagmiddag vier vermisten zijn geregistreerd. Volgens omwonenden is er zaterdag ook een zoekactie met politiehelikopter geweest.

De identiteit van de vier dodelijke slachtoffers die vandaag in het water langs de Berkmeerdijk zijn gevonden, is nog niet vastgesteld. Daarom kan de politie de identeit van het omgekomen viertal (nog) niet bevestigen.