Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Zaandamse buurt geschrokken na heftige plofkraak: "Maar de pinautomaat moet blijven"

19 november 2019, 14.22 uur
Door: Redactie · Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

ZAANDAM - Omwonenden van de Vrieschgroenstraat in Zaandam zijn geschrokken van de schade na de plofkraak van afgelopen nacht. Toch willen ze 'hun' pinautomaat niet kwijt. "Zeker voor de oudere mensen, want waar moet je dan nog pinnen?" 

Zaandamse buurt geschrokken na heftige plofkraak - NH Nieuws

Twee nog onbekende daders bliezen rond 4.30 uur de ABN Amro-geldautomaat naast de Albert Heijn XL op. Exact een jaar geleden gebeurde dat ook al. Of er vannacht iets buit is gemaakt is niet bekend, maar de ravage is groot. 

Supermarkt gesloten

De grootgrutter blijft de rest van de dag dicht wegens het politieonderzoek. Tot teleurstelling van een Zaanse die met haar bejaarde moeder boodschappen wilde doen. "We schrokken wel", vertelt ze. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. De hele gevel eruit." 

Foto: Inter Visual Studio / Michel van Bergen

Ondanks deze tweede plofkraak binnen een jaar tijd, moeten de buurtbewoners er niet aan denken dat de pinautomaat vanwege de veiligheid zou kunnen verdwijnen. "De bank heb je hier niet in de buurt. Dan moet je helemaal naar het centrum. Ik vind zeker wel dat de pinautomaat moet blijven", vertelt iemand. Een oudere man valt haar bij: "Bij de bank krijg je al geen contant geld meer. Als de pinautomaat weggaat, heb je helemaal niks meer."

De daders zijn nog niet gepakt. Meerdere buurtbewoners melden dat ze direct na de explosies een scooter hebben zien wegrijden. 

Lees ook