Ga naar Content

Plofkraak veroorzaakt veel schade in Zaandam: "Echt een enorme klap"

ZAANDAM - Nog onbekende daders hebben vannacht een plofkraak gepleegd op een pinautomaat aan de Vrieschgroenstraat in Zaandam. De schade is groot en buurtbewoners zijn zich "rot geschrokken". 

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De krakers sloegen om 4.30 uur toe. "Ik werd wakker door een hevige knal", aldus een overbuurman. "Ik deed het raam open, zag een grote rookwolk en toen meteen een tweede explosie. Ik ben een kijkje gaan nemen en zag dat de hele gevel eruit lag. Toch wel heftig."

Het doelwit was een geldautomaat naast de Albert Heijn XL. Sharon, scholier en vakkenvulster bij de supermarkt, mocht vanochtend niet naar binnen. "Mijn werkgever en wat collega's stonden buiten en ik werd tegengehouden door de politie. Alles was afgezet en de pinautomaat is echt helemaal verwoest. Ik weet ook niet of de winkel wel open gaat vandaag."

Plofkraak bij Vrieschgroenstraat in Zaandam - NH Nieuws

Daders

De daders zijn nog niet gepakt. Meerdere buurtbewoners melden dat ze na de explosies een scooter hebben zien wegrijden.

Of de criminelen wat buit hebben gemaakt, is niet bekend. De omgeving van de geldautomaat is afgezet voor onderzoek. 

'Derde keer'

Opvallend feit: exact een jaar geleden werd er op hetzelfde plein ook al een plofkraak gepleegd. Volgens de overbuurman is het een 'geliefd' doelwit. "Volgens mij is dit zelfs al de derde keer."

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!