Ga naar Content
West-Friesland

Pall Medistad breidt uit en creëert 150 banen: "Hoop op veel West-Friese sollicitaties"

18 november 2019, 14.41 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Google Streetview

MEDEMBLIK - Pall Medistad in Medemblik, ontwikkelaar van producten in de medische en biotechnologische industrie, gaat uitbreiden en een extra pand bouwen. Deze uitbreiding zorgt voor 150 extra banen in de regio Medemblik en West-Friesland. "Ja, we hopen dat veel lokale krachten gaan solliciteren", aldus HR-manager Marieke Voogel. 

Het nieuwe gebouw komt naast het huidige pand te staan. "Er ligt een groot stuk braakliggende grond dat we nu gaan gebruiken", aldus Marieke. 

Het gaat goed met Pall Medistad. Het bedrijf heeft op dit moment 430 medewerkers in dienst en klimt dus straks naar de 580 medewerkers. De uitbreiding was hard nodig. "De productie past amper nog in het huidige pand." Er komt met de verbouwing een extra clean room bij, meer kleedruimtes, extra kantoren en een kantine."

"We willen niet naar de Randstad, maar juist hier blijven"

marieke voogel, hr-manager

Toch was er geen ambitie om naar de Randstad te verhuizen. "We hebben hier namelijk al drie clean rooms en dat worden er nu vier. Die clean rooms zijn volledig afgesloten ruimtes waar alles schoon is en iedereen rondloopt in pakken, met brillen en mondkapjes op - om besmettingsgevaar te voorkomen. Hier is veel in geïnvesteerd. Om dan nu naar de Randstad te verhuizen, zou een kostbare kwestie zijn. Daarnaast kwam hier de kans om uit te breiden, dus daar waren we erg blij mee."

Werkgelegenheid in de regio

Voogel vindt het daarnaast positief dat het bedrijf kan bijdragen aan de werkgelegenheid in deze regio. "We vinden het fijn om hier te blijven en hier voor banen te kunnen zorgen. We hopen daarom ook dat veel West-Friese lokale krachten zich aanmelden. Juist! Als je hier om de hoek woont en ook hier carrière kunt maken, is dat heel mooi. Dan hoef je ook niet die file in."

Op 12 december houdt Pall Medistad een bijeenkomst om bedrijven, de gemeente en omwonenden inhoudelijk te informeren over de verbouwing en uitbreiding. "We hopen dan over een paar maanden te beginnen met de verbouwing. Onze doelstelling is om in februari van 2021 'up and running' te zijn", vertelt Marieke enthousiast. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook