Ga naar Content

Schellinkhoutse Jan Luyckenschool wil mee met plannen voor nieuw dorpscentrum

SCHELLINKHOUT - Nu het dorpscentrum van Schellinkhout wordt vernieuwd, wil de Jan Luyckenschool dat de gemeente Drechterland ook aan haar denkt tijdens het vormen van de plannen. 

Foto: Google Maps

De gemeente Drechterland gaat daarom onderzoeken of de basisschool kan worden meegenomen in de planning om een nieuw dorpscentrum te bouwen. Het dorpshuis De Dregt zou al vernieuwd worden. "Daar lag echt de focus op, omdat deze sterk verouderd is", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "Daarbij wordt gekeken naar appartementen en een binnensport locatie. Alleen wil de school ook graag mee in de plannen, en dus wordt er gekeken of dit haalbaar is."

Haalbaarheid

De school heeft aangegeven dat ze een duidelijkere plek willen binnen deze centrumontwikkeling. De voorkeur gaat uit naar een volledig nieuw pand, maar deze financiële haalbaarheid en planning worden dus momenteel onderzocht. 

Het is nog niet bekend wat de opleverdatum wordt voor het gehele plan. Daarmee is het ook nog niet bekend of het meenemen van de school daadwerkelijk voor vertraging gaat zorgen. "Op dit moment worden nog alle scenario's uitgewerkt en dan worden deze voorgelegd aan de inwoners. Beging volgend jaar wordt een informatieavond georganiseerd en dan is de invulling van de school hier ook in meegenomen", aldus de gemeente. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook