Ga naar Content
West-Friesland

Plannen nieuw dorpscentra Venhuizen en Schellinkhout is definitief

7 mei 2019, 16.34 uur · Aangepast 7 mei 2019, 16.47 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Google Streetview

De kogel is door de kerk. De nieuwe dorpscentra voor Venhuizen en Schellinkhout zijn, met inbreng van de bewoners, definitief en vastgesteld.

De plannen zijn op 25 april door de gemeente vastgesteld. De burgers hebben een project opgesteld met als naam 'Vitale dorpen'. Middels dit project hebben ze met de gemeente afgestemd hoe het dorpscentra eruit komt te zien. 

Schellinkhout
Het belangrijkste onderdeel binnen het plan van Schellinkhout is het dorpshuis en de woningbouw. Er is behoefte aan nieuwe huizen, die gebouwd worden op de voetbalvelden van O.V. Schellinkhout. De voetbalvereniging is opgeheven en de voetbalvelden worden na deze zomer niet meer gebruikt.

Lees ook: Venhuizen en Schellinkhout krijgen nieuw dorpscentrum

Op de plek van het huidige dorpshuis De Dregt komt een nieuw dorpshuis, een zaal voor binnensporten en er komen appartementen. Achter de Jan Luycken basisschool wil de gemeente een terrein voor buitensporten maken. Hoe de omgeving van de school er straks uit komt te zien, wordt door de school en de gemeente gezamenlijk uitgewerkt.

Venhuizen
In Venhuizen staat woningbouw ook hoog op de lijst. Het voormalige gemeentehuis en het gebied achter de Roode Leeuw is gekozen als locatie. Voor het voormalige jeugdgebouw het Skitteljacht wordt eerst onderzocht of dit gebouw nodig is als extra locatie voor de naast gelegen school. Als dit niet zo is krijgt het een andere bestemming. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij een verhaal te vertellen over het ontwikkelplan? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!