Start van hoofdcontent

WIERINGERWERF

nl

Inzameling voor overleden Marcin (26) om hem in Polen te kunnen begraven

5 november 2019, 15.57 uur · Door Maarten Edelenbosch

Er is een inzamelingsactie gestart door zijn vrienden, zodat de overleden Marcin Dmytryszyn in z'n thuisland kan worden begraven. De 26-jarige man was maandenlang vermist en werd half oktober dood gevonden in Wieringerwerf. Maar zijn familie heeft niet genoeg geld om hem naar Polen te laten brengen.

Politie

"Hij is niet langer bij ons, maar hij zal zeker voor altijd in ons hart blijven. We zullen hem herinneren als glimlachend, gek en levenslustig", zo schrijft zijn moeder op de inzamelingspagina. Op 22 oktober werd Marcin dood gevonden bij de Zuiderdijkweg in Wieringerwerf, na maanden vermist te zijn. De doodsoorzaak is onduidelijk, maar het gaat in ieder geval niet om een misdrijf. 

We willen hem met waardigheid begraven

Danuta Dmytryszyn

De familie wil de man graag in z'n thuisland begraven. Daarvoor is 11.000 Zloty (ruim 2.500 euro) nodig. "De familie wil het lichaam van Marcin naar huis terugbrengen, waar hij met waardigheid zal worden begraven", zo legt zijn moeder Danuta Dmytryszyn uit.  Helaas hebben de nabestaanden niet genoeg geld om Marcin naar huis te halen en dus hebben vrienden een inzamelingspagina opgericht. Er kan nog drie dagen gedoneerd worden. De helft van het benodigde bedrag is inmiddels binnen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!