Ga naar Content
Haarlem

Gemeente Zandvoort heeft extra mankracht nodig voor voorbereidingen Formule 1

28 oktober 2019, 11.50 uur · Aangepast 28 oktober 2019, 18.38 uur
Door: · Foto: Google Maps

Er komt veel op Zandvoort af in deze 'aanloopperiode' naar de eerste Formule 1-race in mei 2020. Ambtenaren draaien overuren om alles in goede banen te leiden, maar er zijn de komende tijd meer handen nodig om slagvaardiger en strategischer te kunnen werken, stelt het college.

Op het gebied van ondermeer projectsturing, communicatie en veiligheid moet de capaciteit vergroot worden.

Lees ook: Zandvoortse partijen willen snel meer duidelijkheid over organisatie rondom Formule 1

Schuiven met budget
In maart maakte de gemeente een eerste financiële inschatting voor de komende drie jaar wanneer de Formule 1 in Zandvoort verreden zal gaan worden. Ruim een half jaar later blijken de uitgaven voor ondermeer het mobiliteitsplan en de side-events toch lager uit te vallen, waardoor er geld vrijgemaakt kan worden voor het vergroten van de ambtelijke capaciteit. De raad wordt dinsdagavond gevraagd om met het nieuwe financiële plan akkoord te gaan. In februari 2020 wordt opnieuw gekeken naar de gemeentelijke uitgaven en inkomsten rondom het F1-project.

Lees ook: Zandvoort wil opschieten met aanleg van nieuwe toegangsweg circuit

Nieuwe toegangsweg
Voor de raadsvergadering van dinsdagavond vindt ook nog een ingelaste commissievergadering plaats, waar gesproken zal worden over de nieuwe toegangsweg die van de boulevard naar het circuit moet komen te lopen. Het college wil namelijk graag zelf snel een besluit nemen over het verlenen van de omgevingsvergunning, zonder dat de raad zich daar dan ook nog een paar keer over moet buigen. Maar dan moeten de raadsleden nog wel akkoord gaan met die 'snellere route'.

Normaliter zou zo'n proces 24 weken kunnen duren, maar dan kan de weg waarschijnlijk niet op tijd worden aangelegd. Bezwaarmakers krijgen wel 'gewoon' zes weken de tijd om op de concept-omgevingsvergunning te kunnen reageren.