Ga naar Content
Haarlem

Zandvoort wil opschieten met aanleg van nieuwe toegangsweg circuit

25 oktober 2019, 16.04 uur · Aangepast 25 oktober 2019, 16.46 uur
Door: · Foto:

Als de Formule 1 volgend jaar op het circuit van Zandvoort plaatsvindt, dan komt er zeer waarschijnlijk ook een extra toegangsweg van de boulevard naar het circuit. Maar voordat deze aangelegd kan worden, moet natuurlijk wel de juiste omgevingsvergunning worden verleend. In dit geval kan de hele procedure 24 weken duren en daarom wil het college van Zandvoort het proces versnellen.

Het college vraag daarom de raad van Zandvoort om dinsdag in te stemmen met een versnelde procedure. Oftewel, via de binnenbocht in plaats van de buitenbocht. Het voorstel zal voorafgaand aan de raadsvergadering met de raadscommissie worden besproken. De raad moet er dan vervolgens wel of niet mee akkoord gaan.

Lees ook: Circuit Zandvoort over graafwerkzaamheden: 'Voorbereidend werk en geen schade aan natuur'

Versneld
Het college doet dit voorstel omdat de plek en de afmetingen van de nieuwe toegangsweg afwijken van het bestemmingplan voor het gebied. Burgemeester en wethouders willen nu graag zelf een besluit nemen over de betreffende omgevingsvergunning, zonder dat het twee keer terug moet naar de raad. De procedure kan daarom worden versneld en dat zou betekenen dat de weg er straks op tijd zou komen te liggen. Tegenstanders en critici van de aanleg van de weg krijgen dan wel, zoals gewoonlijk, zes weken de tijd om op de concept-omgevingsvergunning te reageren.

Ook andere projecten
Overigens wil het college de besluitvorming niet alleen versnellen voor de toegangsweg voor het circuit, maar ook voor onder meer verbouwingen aan panden van de reddingsbrigade en de natuurbruggen.

Dinsdag doet de voorzieningenrechter overigens ook uitspraak in de zaak die natuurorganisaties hebben aangespannen tegen de provincie Noord-Holland. Daarbij draait het om de vraag of er terecht of onterecht werkzaamheden zijn verricht in de leefgebieden van de rugstreeppad en de zandhagedis rond het circuit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!