Ga naar Content

Voortaan maar geen latje-trap meer bij FC Volendam

Latje-trap. De spelers van FC Volendam sloten er donderdagochtend de training mee af. De verliezers moesten het trainingsdoel wegdragen. Anderhalve dag later bleek hoe goed er geoefend was. FC Volendam raakte in het thuisduel tegen Jong AZ (3-2) drie keer de lat en één keer de paal!

In een waar kansenfestijn trok FC Volendam uiteindelijk aan het langste eind. Het was voor de thuisploeg de eerste zege in het Kras Stadion sinds 30 augustus tegen NAC Breda (2-1). Net als toen scoorde ook nu linksback Gijs Smal de winnende goal. "Nee, dat gaat niet wennen. Ik ben er heel blij mee." 

Gepasseerd
Smal was vorige week tegen Go Ahead Eagles gepasseerd en keerde tegen Jong AZ mede terug in de basis doordat Mike Eerdhuijzen disciplinair was gestraft door trainer Wim Jonk.

Tekst loopt verder onder de video

Wim Jonk over Mike Eerdhuijzen - NH Sport/Edward Dekker

Latje-trap
De selectie van FC Volendam beëindigde de donderdagtraining met een potje latje-trap. De verliezers moesten het trainingsdoel wegdragen. Smal: "Misschien moeten we dat niet meer doen. Gisteren duurde het wel even, voordat ik hem op de lat schoot. Toen zei ik al: 'Ik schiet hem nooit op de lat, maar er gewoon in. Dat is mooi uitgekomen." 

'Goede wederopstanding'
Trainer Wim Jonk sprak van 'een goede wederopstanding' van zijn ploeg en vond dat er karakter was getoond. Ook al zat het niet mee met al die ballen op de lat en paal. Jonk: "Ik heb in de kleedkamer al gezegd dat we geen latje-trap niet meer gaan doen op donderdag. Maar als team hebben we een dikke voldoende gehaald. Al gaven we zeker in verdedigend opzicht in bepaalde momenten teveel ruimte weg."

Tekst loopt verder onder de video

Wim Jonk zag 'een goede wederopstanding' - NH Sport/Edward Dekker

Foto: Pro Shots/Vincent de Vries