Ga naar Content
Sport

Analist Edwin Keizer: "Twee bloknoten nodig gehad om alles op te schrijven"

25 oktober 2019, 22.40 uur · Aangepast 25 oktober 2019, 23.43 uur
Door: · Foto: NH Sport / Edward Dekker

Edwin Keizer zag naast verslaggever Edward Dekker een heerlijke wedstrijd in het Kras Stadion. FC Volendam won met 3-2 van Jong AZ in een duel waarin heel veel kansen genoteerd werden.

"Ja, het was een leuke wedstrijd, waarin we twee bloknoten hebben gebruikt om alle momenten op te schrijven", begint Keizer. "Uiteindelijk verdient Volendam de overwinning, omdat ze daar meer naar hebben gezocht dan Jong AZ. Ze hebben ook de meeste kansen gehad."

Lees ook: FC Volendam sluit voetbalfeest winnend af tegen Jong AZ

Lees ook: Voortaan maar geen latje-trap mee bij FC Volendam

Voetballende tegenstander
"Ik had vooraf al een goed gevoel, omdat Volendam bijna niks meer te verliezen heeft", gaat Keizer verder. "En Jong AZ is een ploeg die wil voetballen. Zij geven ruimtes weg en dat is heerlijk voor Volendam. In plaats van een ploeg die met z'n allen voor het doel blijft hangen."

Bekerstunt?
"We gebruiken met 'Team Jonk' heel erg de term "energie brengen". Ik vind dat invallers Kaars en Murkin behoorlijk wat energie hebben gebracht. Jonk heeft dus goed gewisseld." Bij de thuisploeg ontbraken Mike Eerdhuijzen en Zakaria el Azzouzi, maar de Volendammer zag dat het niet voor problemen zorgde. "Ze hebben genoeg spelers hoor. En genoeg talentvolle jeugd om dat op te vangen. Dat is wel heel positief. Nu ga je naar Sparta toe en daar heb je niks te verliezen. Wie weet dat je daar een leuk bekerresultaat kunt halen", aldus Keizer.

Sparta Rotterdam - FC Volendam begint woensdagavond om 20.45 uur.