Ga naar Content
Haarlem

GroenLinks: 'Provincie kan niet zonder vergunningen Circuit Zandvoort zijn gang laten gaan'

25 oktober 2019, 07.48 uur · Aangepast 25 oktober 2019, 08.05 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Groenlinks wil dat de provincie erop toeziet dat werkzaamheden aan en rondom het circuit van Zandvoort niet starten zonder dat alle provinciale vergunningen definitief verkregen zijn. Ook wil de provinciale politieke partij dat al het werk wat nu al gedaan wordt zonder vergunning, wordt stilgelegd. Groenlinks weet dat zij niet het 'auto-feestje' kan tegenhouden, maar wil wel dat alle procedures netjes worden afgehandeld.

Volgens de fractie gaat het "immers om ingrijpende werkzaamheden in een kwetsbaar natuurgebied". Ook vinden ze dat elk particulier initiatief - van de biologische streekproductenmarkt tot de Formule 1-race - een eerlijke procedure moet krijgen, ongeacht de kleur van het college.

Lees ook: Zandvoort op definitieve agenda van Formule 1

Dat GroenLinks niet het 'auto-feestje' kan tegenhouden, weten ze ook. Maar dat alle vergunningsvragen en bezwaren zorgvuldig moeten worden behandeld, vinden ze wel van belang. Daarom gaan ze binnenkort bij de Gedeputeerde Staten in de commisie Natuur erop aandingen dat ze alle processen, zoals: procedures, handhavingsverzoeken en het geven van vergunningen, op de juiste manier zullen behandelen. Mocht de partij geen toezegging krijgen van de Gedeputeerde Staten dan zullen ze het per motie gaan afdwingen.  

Lees ook: Milieuclubs bereid tot concessies Zandvoort: Grand Prix in ruil voor elektrische raceauto's

Eerder stapte diverse natuur- en milieuorganisaties naar de rechter. Zij eisten dat de graafwerkzaamheden rond het circuit werden stilgelegd, omdat de benodigde natuurvergunningen nog niet afgegeven waren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!