Ga naar Content

Trainer Wim Jonk: "Beetje grijs ben ik al"

Na drie nederlagen en een gelijkspel gaat FC Volendam vrijdagavond proberen de drie punten in eigen huis te houden. De beloften van AZ komen naar het Kras Stadion, maar trainer Wim Jonk moet nog een flink aantal spelers missen.

Behalve de langdurig geblesseerde Mitchel Michaelis en Boy Deul zijn ook Noah Fadiga, Zakaria el Azzouzi en Alex Plat niet van de partij. Francesco Antonucci kan wel spelen.

Jonk was na de 3-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles hard in zijn kritiek. Liefst negen spelers scoorden wat de trainer betreft 'zwaar onvoldoende'. De afgelopen week besteedde Jonk veel tijd om de basisprincipes er bij zijn ploeg in te slijpen. Dat was een les die hij meenam uit Deventer.

Als je in de spiegel kijkt, zie je dan jezelf grijzer worden of valt dat wel mee?
"Nou, ik ben sowieso al een beetje grijs. Tuurlijk, iedereen wil winnen. Maar dit is de weg die we zijn ingeslagen en die is grillig."

FC Volendam - Jong AZ begint vrijdagavond om 20.00 uur. Edward Dekker doet het wedstrijdverslag bij NH Sport, Edwin Keizer is zijn co-commentator. De radio-uitzending begint om 19.00 uur.

Foto: NH Sport/Edward Dekker