Ga naar Content
Sport

Seizoen voorbij voor Volendam-spits Zakaria El Azzouzi

24 oktober 2019, 13.07 uur · Aangepast 24 oktober 2019, 20.55 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Toon Dompeling

Het is nog geen november, maar het voetbalseizoen zit er nu al op voor Zakaria El Azzouzi. Uit een MRI-scan is gebleken dat de aanvaller van FC Volendam een kruisbandblessure heeft opgelopen en geopereerd moet worden. De verwachting is dat hij negen tot twaalf maanden is uitgeschakeld.

De 23-jarige El Azzouzi kwam op voorspraak van trainer Wim Jonk deze zomer naar FC Volendam om zijn carrière een nieuwe impuls te geven. De oud-Ajacied was als huurling bij FC Twente, Sparta Rotterdam en Excelsior weinig aan spelen toegekomen en hoopte onder Jonk de weg omhoog te vinden. Hij had in alle duels tot Go Ahead Eagles-uit een basisplaats.

Anderhalve week geleden raakte hij op de training bij een harde botsing met keeper Nordin Bakker geblesseerd en moest hij de training direct staken. Toen al vreesde hij het ergste.

Tekst gaat verder onder de tweet

'Mokerslag'
"Het is ontzettend sneu voor die jongen, die al een lange blessure heeft gehad", aldus trainer Wim Jonk. "Hij kwam net in een ritme van veel spelen en was juist blij dat hij het gevoel weer een beetje terugkreeg. Dit komt als een mokerslag binnen bij hem. Voor ons is het ook een aderlating."

Tekst gaat verder onder de video

Wim Jonk over de kruisbandblessure van Zakaria El Azzzouzi - NH Sport/Edward Dekker

Meer blessureleed
De ziekenboeg van FC Volendam is voor het duel tegen Jong AZ nog aardig gevuld. Rechtsback Noah Fadiga is in België om te herstellen van een lichte spierverrekking bij zijn lies/bovenbeen en keert volgende week pas terug in Volendam. Alex Plat, die de laatste twee duels miste door een scheenbeenblessure, trainde donderdag voor het eerst weer mee. Het duel van morgenavond komt voor de middenvelder vrijwel zeker te vroeg.

Mike Eerdhuijzen en Francesco Antonucci zijn wel inzetbaar. "Antonucci is fit en gaat gewoon spelen", aldus Jonk. Eerdhuijzen is voldoende hersteld van de lichte hersenschudding die hij tegen Go Ahead opliep, maar lijkt genoegen te moeten nemen met een plaats op de bank.

Boy Deul
Ook de door een rugblessure langdurig uitgechakelde Boy Deul laat zich weer op het trainingsveld zien. Jonk: "Boy gaat erg goed, maar heeft nog tijd nodig. Als het herstel zich voortzet dan heb je daar na de winterstop een hele goede speler voor terug. Misschien dat hij eerder al wat minuten kan maken, maar dat hangt af hoe het proces verder gaat."

FC Volendam - Jong AZ begint morgenavond om 20.00 uur in het Kras Stadion. Je kunt het duel live op de radio volgen bij NH Sport. Je commentator is Edward Dekker.