Hovocubo verliest ook laatste groepswedstrijd Champions League

12 oktober 2019, 12.32 uur
Door: · Foto:

Hovocubo heeft de laatste wedstrijd in groep 7 van de Champions League zaalvoetbal met 5-1 verloren van het Franse Toulon Elite Futsal. De club uit Heerhugowaard eindigde daardoor als vierde en laatste in de groep.

Eerder verloor Hovocubo de eerste wedstrijd met grote cijfers van het thuisspelende FC Stalitsa (1-9) en speelde gelijk tegen Liburn (3-3).

Zowel Hovocubo als Toulon was al uitgeschakeld voor een vervolg in de Champions League, maar voor de UEFA ranking was het nog belangrijk om te winnen. Zowel Mats Velseboer als Mo Darri konden weer spelen. Darri had eerder last van zijn rug en Velseboer van zijn enkel.

Beter spel
Hovocubo speelde beter dan in de eerste twee wedstrijden en was tot laat in de tweede helft van de wedstrijd de betere ploeg. In de eerste helft waren de grootste kansen dan ook voor de ploeg uit Hoorn, maar tegen de verhoudingen in was het de Franse ploeg die zes seconden voor de rust de score opende. Gutierrez Ojeda scoorde de 1-0 voor Toulon.

Gelijkmaker Bouyouzan
In de tweede helft kregen beide ploegen een grote kans met een vrije trap net buiten de cirkel, maar het leverde geen doelpunten op. Terwijl het Wit-Russische publiek op de tribune "Darri, Darri" scandeerde was het even later Lahcen Bouyouzan die voor de gelijkmaker zorgde: 1-1.

Lang kon de ploeg niet genieten van die gelijkmaker, want Sampaio Santos passeerde kort daarna keeper Dave Stet voor de 2-1.

Molkârâi dicht bij score
Amir Molkârâi was met een bal op de paal dicht bij de gelijkmaker en kort daarna kreeg hij weer een kansje, maar de bal wilde er niet in. Het bleef uitkijken voor Hovocubo voor de counters van Toulon.

Yoshua St. Juste haalde het eind van de wedstrijd niet. Hij werd acht minuten voor tijd met een enkelblessure afgevoerd naar de kleedkamer.

Power play
Kort daarna werd het 3-1 voor de Franse ploeg. Coach Sander van Dijk nam meteen een time-out en liet zijn ploeg power play spelen, zonder keeper en met een extra veldspeler. Dat werd met twee doelpunten afgestraft door Toulon-speler Ouadi: 5-1. Daarna kwam keeper Stet weer in de ploeg en gaf Van Dijk zijn bankspelers ook nog een paar minuten, maar de wedstrijd was gespeeld.