Hovocubo kansloos onderuit in de Champions League

9 oktober 2019, 20.00 uur
Door: · Foto: NH Sport

De zaalvoetballers van Hovocubo hebben met 9-1 verloren van FC Stalitsa in de groepsfase van de Champions League. Daardoor is plaatsing voor de eliteronde meteen een moeilijk verhaal geworden.

Alleen de winnaar van het toernooi in Wit-Rusland plaatst zich voor de volgende ronde. Door de nederlaag in deze eerste groepswedstrijd loopt Hovocubo achter de feiten aan. Daarnaast is de verwachting dat Stalitsa het sterkste team heeft in de poule. FC Liburn uit Kosovo en Toulon uit Frankrijk zijn de andere tegenstanders. Hun onderlinge duel eindigde in 5-5.

Hovocubo trad aan zonder Mats Velsenboer (blessure), Abdessamad Attahiri en Amir Molkaria (beiden geschorst). En dat was te merken ook. Halverwege stonden de Noord-Hollanders al met 3-0 achter. De ploeg van Sander van Dijk had wel veel de bal, maar de thuisploeg was messcherp in de omschakeling.

Na rust probeerde Hovocubo het nog wel, onder meer met Yoshua St. Juste als meevoetballende keeper, maar het mocht niet baten. Stalitsa liep eenvoudig uit naar een 6-0 voorsprong. Vijf minuten voor tijd redde Mohamed Darri de eer door een directe vrije trap binnen te schieten. In de slotfase liepen de Wit-Russen vervolgens uit naar 9-1.

Donderdag is FC Liburn de volgende tegenstander voor de ploeg uit Zwaag.