Hovocubo verzuimt ook tweede Champions League-wedstrijd te winnen

10 oktober 2019, 17.52 uur
Door: · Foto:

De zaalvoetballers van Hovocubo kwamen in de tweede groepsfase wedstrijd van de Champions League niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen FC Liburn uit Kosovo. Lang leek het erop dat ze de wedstrijd naar zich toe zouden trekken maar vlak voor het eindsignaal ging het toch nog mis voor de Nederlands Kampioen zaalvoetbal.

De eerste helft was voor de ploeg uit Hoorn. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van FC Liburn en dat leverde Hovocubo veel kansen op. Vlak voor rust wisten ze één van die kansen dan ook te verzilveren: Abdessamad Attahiri, gisteren nog afwezig vanwege een schorsing, zette de Hoornaren op een 1-0 voorsprong. Hovocubo behield de controle over de wedstrijd maar vlak voor rust resulteerde slordig balverlies achterin toch nog voor een 1-1 ruststand.

Naast Attahiri was bij Hovocubo ook Amir Molkaria weer van de partij. Ook hij zat de eerste wedstrijd een schorsing uit. Bij Hovocubo ontbrak net zoals gisteren nog wel Mats Velseboer. Hij had nog teveel last van zijn enkel.

Na een kleine zes minuten spelen in de tweede helft was het Hovocoubo dat weer de leiding nam. Zakaria Hamrani tekende voor een 2-1 voorsprong. Elf minuten voor tijd was het weer raak voor de ploeg uit Hoorn. Lahcen Bouyouzan vergrootte de voorsprong naar 3-1.

Het antwoord van de ploeg uit Kosovo liet niet lang op zich wachten. Na snelle uitbraak schoten zij de aansluitingstreffer binnen: 3-2. Hovocubo benutte de eigen kansen niet en met nog twee minuten op de klok wist FC Liburn toch nog langszij te komen. Gezien de kansenverhoudingen doet de club uit Hoorn zichzelf daarmee veel te kort.

Uitschakeling waarschijnlijk
Met dit gelijke spel lijkt plaatsing voor de laatste 16 van het Champions League-toernooi zeer onwaarschijnlijk voor Hovocubo. Zaterdag om 11.00 uur spelen ze hun laaste groepsfase wedstrijd tegen het Franse Toulon Elite Futsa.