Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Robin Martens ontkent mishandeling agent: 'Schoot vriend instinctief te hulp'

30 september 2019, 14.54 uur · Aangepast 30 september 2019, 15.34 uur · Foto: ANP Foto

Ex GTST-actrice Robin Martens (27) ontkent "met klem" dat zij afgelopen zaterdag in Castricum in beschonken toestand een politieman heeft mishandeld. Dat laat haar advocaat Peter Plasman weten. "Ze heeft de politieman niet geraakt."

Volgens haar advocaat was Martens met haar beste vriend toevallig in de buurt van de arrestatie van een 17-jarige jongen die met een mes stond te zwaaien. Ze zegt dat haar vriend door de politie werd beetgepakt, naar de grond gewerkt en geslagen.

Lees ook: Actrice Robin Martens schakelt bekende advocaat in na vechtpartij met politie in Castricum

Plasman: "Zij raakte van dit beeld zo overstuur dat zij instinctief haar vriend te hulp schoot. Zij heeft daarbij geschreeuwd en mogelijk een duwende beweging naar een politieman gemaakt. Ze heeft de politieman niet geraakt. Meer dan dit is het niet geweest." Martens had iets gedronken, maar was beslist niet dronken, aldus de raadsman.

Martens werd na het incident aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is ze vrijgelaten. Wie haar vriend is en waarom hij tegen de grond gewerkt zou zijn, is niet duidelijk.

Zwaaien met mes
De politie bracht gisteren een bericht naar buiten, waarin melding werd gemaakt van een incident in het uitgaansgebied van Castricum. Een 17-jarige jongen stond daar met een groot mes te zwaaien en werd door de politie ingerekend. Tijdens die arrestatie zou een man uit het publiek de arrestant hebben willen ontzetten. Hij raakte in gevecht met een politieman.

Lees ook: 'Avondje uit' in Castricum: agent naar grond gewerkt en mishandeld, jongen zwaait met 'Rambo-mes'

Een 27-jarige vrouw, aldus het persbericht van de politie, zou daarop de agent hebben beetgepakt en meerdere malen hard in het gezicht hebben geslagen. Zij zou onder invloed van alcohol hebben verkeerd. De politie heeft haar identiteit niet bekendgemaakt.

Ander kant van het verhaal
De officier van justitie zal in november met Martens spreken om haar kant van het verhaal te horen, zegt haar advocaat. Pas daarna zal de officier beslissen over hoe de kwestie wordt afgehandeld.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!