Ga naar Content
Gooi

Flink onder vuur, maar Hilversumse wethouder Jaeger mag blijven

19 september 2019, 06.42 uur · Aangepast 19 september 2019, 06.56 uur
Door: Rachel Morssink · Foto:

De Hilversumse wethouder Wimar Jaeger lag flink onder vuur gisteravond. Pas na middernacht bereikte het lange raadsdebat de ontknoping. Jaeger overleefde een motie van wantrouwen van SP en PvdA met 30 tegen 7 stemmen.

Ter discussie stonden de niet genoemde nevenfuncties en de dubbele petten van de wethouder. Zo ontving bijvoorbeeld de Dutch Media Foundation subsidie van de gemeente, terwijl wethouder Jaeger zelf ook secretaris van die stichting was.

Lees ook: Petitie als steun voor melders integriteitsklachten Hilversumse wethouder Wimar Jaeger

Intergriteitsmeldingen
Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzocht de zaak naar aanleiding van meerdere integriteitsmeldingen en het eindrapport stond gisteren op de agenda. Raadsleden gaven de wethouder gele kaarten,  vele kritische kanttekeningen en dienden tevens een motie van treurnis en één van beterschap in. 

Stevige kritiek
De raad drong meerdere malen aan op excuses van de wethouder om het vertrouwen in hem terug te krijgen. Ook werd werd er stevige kritiek geuit op de bestuursstijl van de wethouder. Wimar Jaeger beloofde in de toekomst minder snel te handelen en meer tijd te nemen voor reflectie op zijn eigen handelen.

Lees ook: Hilversums college houdt vertrouwen in onder vuur liggende wethouder Jaeger

Bekijk hier de reactie van de wethouder na afloop van het debat.

Wimar Jaeger over raadsdebat - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!