Ga naar Content
Schiphol

Man dreigt met bom in winkelcentrum Schiphol

6 september 2019, 16.32 uur
Door: · Foto: ANP

De marechaussee heeft vanmorgen op Schiphol een man aangehouden die dreigde dat hij een bom bij zich had. De man, die flink naar alcohol zou stinken, liep door het winkelcentrum van de luchthaven terwijl hij meerdere malen schreeuwde dat hij een bom in zijn tas zou hebben zitten.

Een woordvoerder van de marechaussee vertelt tegen NH Nieuws dat het om een 39-jarige man gaat zonder vast woonadres. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. 

Lees ook: Dreiging politiebureau in Den Helder bleek niet gering: man zei dat bom zou ontploffen

Volgens het Algemeen Dagblad zou de man al in de trein vanuit Rotterdam herrie hebben geschopt. Daar liep de man een coupé in, om vervolgens te roepen dat hij een bom in zijn tas had. Na zijn dreigementen zou de man zijn tas het gangpad op hebben geslingerd.

Toen er vervolgens nog steeds niemand op hem reageerde, pakte hij zijn tas weer op. Toen de trein stilstond op station Schiphol, zou de man de trein uit zijn gestormd met zijn tas.

Lees ook: Bewoners erg geschrokken van explosie in Amsterdam: "Ik dacht: dit is een bom"

De marechaussee werd op Schiphol door een bezorgde reiziger gewaarschuwd. Die heeft de man direct gearresteerd. De bomdreiger zit nog steeds vast, maar volgens de woordvoerder zou de tas geen bom bevatten. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!