Ga naar Content
Haarlemmermeer

Vakbond: woensdag opnieuw staking KLM grondpersoneel

2 september 2019, 18.11 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het grondpersoneel van KLM legt woensdag opnieuw het werk neer uit onvrede over de vastgelopen cao-handelingen. Dit omdat er na de staking van vanmorgen 'nog geen enkele reactie is binnengekomen van KLM'. Dat zegt de FNV.

De staking zorgde vandaag voor uitval van in totaal 62 vluchten van en naar Schiphol. Verder liepen intercontinentale vluchten zo'n twee uur vertraging op. De gevolgen van de acties zijn de rest van de dag nog merkbaar.

Lees ook: Overwerk voor KLM'ers door stakend grondpersoneel: bemanning laadt zelf ruimbagage in

De medewerkers leggen aanstaande woensdag, net als vandaag, van 8 tot 10 uur het werk neer. "Na de eerste werkonderbreking van vanochtend gaan we woensdag door met de volgende actie’, aldus FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Onderhandelingen
De vakbond onderhandelt al langere tijd met KLM over een nieuwe cao voor het grondpersoneel, waar 15.000 duizend medewerkers onder vallen. FNV wil een loonsverhoging van vier procent per jaar; meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters. Van den Brink: "Onze boodschap aan KLM is helder. Het belangrijke werk dat het grondpersoneel uitvoert, verdient een goede cao. Daar gaan we voor."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!