Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuwe dienstregeling: in de zomer meer treinen tussen Haarlem en Zandvoort

19 augustus 2019, 07.16 uur · Aangepast 19 augustus 2019, 08.46 uur
Door: · Foto: ANP

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het officieel: vanaf 2020 gaan er in de zomer meer treinen rijden tussen Haarlem en Zandvoort. Het gaat om zes treinen per uur, in plaats van vier.

Dat meldt Prorail vandaag.

De nieuwe dienstregeling wordt in het spoorboekje voor 2020 niet meer per minuut, maar per tien seconden ingedeeld. Het voordeel daarvan is dat het verkeer op het spoor nauwkeuriger kan worden ingepast "en we weer wat ruimte op het drukke Nederlandse spoor creëren", aldus spoorbeheerder ProRail.

Lees ook: Formule 1 in Zandvoort: wat te doen met de spoorwegovergang in Overveen?

Verder worden goederentreinen langer gemaakt om doelmatiger gebruik te maken van het spoor. Bovendien gaan er op verschillende trajecten meer treinen rijden, waaronder dus tussen Haarlem en Zandvoort.

Dat zijn de voornaamste veranderingen in het spoorboekje voor komend jaar, zoals spoorbeheerder ProRail heeft bekendgemaakt aan de ruim dertig vervoerders van reizigers en goederen. Volgens ProRail kan de ruimte op het spoor door een nieuw planningssysteem nog beter worden benut.

Lees ook: Verzet Overveners tegen 'spoorplan' Formule 1: "24 treinen per uur is veel te veel"

Goederentreinen
Zo wordt de gemiddelde lengte van goederentreinen uitgebreid van 650 meter naar 740 meter. Daarmee kan beter worden geconcurreerd met het wegtransport.

De nieuwe dienstregeling gaat in per 15 december.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!