Ga naar Content

Nachtelijke werkzaamheden aan het spoor: "Dit is een fantastisch project!"

Met man en macht wordt er 23 dagen lang gewerkt aan het spoor rond Naarden en Bussum. En dat betekent 23 dagen, maar óók 23 nachten. "We lopen goed op schema, maar er moet nog een hoop gebeuren voordat de treinen hier weer kunnen rijden." NH Nieuws ging een nachtje mee op pad.

De volle maan en de felle schijnwerpers helpen een handje mee, want de de bouwvakkers werken in het donker. De 23 dagen 'buitendienststelling' rond station Naarden-Bussum wordt volop benut en dat betekent dag en nacht doorwerken om de deadline te halen.

Lees ook: Gevonden bommen station Naarden-Bussum tot ontploffing gebracht in Muiden

De grote operatie verloopt voorspoedig. "Het gaat hartstikke goed", vertelt Marcel Martens, bouwmanager bij ProRail. "We zijn nu iets over de helft van de tijd en de nieuwe sporen liggen erin. Momenteel werken we aan de bovenleiding."

Nachtbraker
Leon Jacobs, hoofduitvoerder bij Dura Vermeer Railinfra, begint net aan z'n veertiende nacht op rij. "Tsja, niet m'n favoriete bezigheid om 's nachts te werken, maar ach, iemand moet het doen", lacht hij. Hij vindt het fascinerend om aan dit project mee te werken. "Hoe groter hoe beter. Dit is een zeer uitdagend project", zegt hij.

Lees ook: Dieren voortaan veilig onder het Gooise spoor door dankzij faunapassages

De planning verloopt volgens het spoorboekje, ondanks de vondst van bommen vorige week. "Het grote slopen hebben we achter de rug, we beginnen nu aan de afwerking. Dat zijn een heleboel kleine dingen. Alles bij elkaar een flinke klus, maar voor het publiek minder zichtbaar dat er wat gebeurt."

Nawerk
Ook als na 25 augustus het spoor weer gebruikt wordt, zal er nog flink wat nawerk zijn. "Maar de treinen kunnen hoe dan ook weer gaan rijden, die deadline halen we!"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: