Ga naar Content
Amsterdam

Aangifte tegen krakers We Are Here in Amsterdam

30 juli 2019, 08.10 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

We Are Here, een groep ongedocumenteerde vluchtelingen, moet zo snel mogelijk uit het pand in Amsterdam dat zondag door leden werd gekraakt. De eigenaar van het gebouw, woningbouwvereniging Eigen haard, zegt tegen De Telegraaf vandaag aangifte te gaan doen.

De leden van We Are Here braken een pand aan de Palembangstraat open en namen daarin hun intrek. Voor het gebouw hingen zij een spandoek op waarop stond 'Geen vluchteling op straat'. Volgens de club zijn alle opvanglocaties in de stad vol en is de wachtlijst te lang.

Lees ook: We Are Here kraakt opnieuw een pand in Amsterdam

Volgens een woordvoerder van de woningbouwvereniging was er al een kandidaat-huurder voor het gebouw en wordt die door de kraakactie van de ongedocumenteerden gedupeerd.

Wachtlijst
Een woordvoerder van wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks) laat aan de krant weten dat de gemeentelijke opvang inderdaad vol zit en er sprake is van een wachtlijst. "Er wordt geen onderscheid gemaakt voor mensen uit de We Are Here-groep. Alle personen zonder recht op verblijf die zich bij het Loket Ongedocumenteerden Amsterdam melden, komen in aanmerking voor de 24-uursopvang en begeleiding en kunnen zich aanmelden voor de wachtlijst. Ook bestaat de mogelijkheid om zich te melden voor de rijksopvang (om terug te keren naar land van herkomst)."

Vorige zomer braken leden van We Are Here tientallen woningen open in de Rudolf Dieselbuurt. Die waren van woningcorporatie Ymere. Nadat de boel daar ontruimd werd, trok de groep verder door de stad. Ook namen de mensen intrek in een Amstelveens kantoorpand.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!