Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

We Are Here kraakt opnieuw een pand in Amsterdam

28 juli 2019, 18.34 uur
Door AT5 · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De groep ongedocumenteerden van We Are Here heeft vandaag opnieuw een pand gekraakt. Dit keer in de Indische Buurt aan de Palembangstraat in Amsterdam.

Voor het pand hangt een spanddoek met daarop de tekst 'Geen vluchteling op straat'. De groep, bestaande uit mannen en vrouwen, schrijft in een brief dat zij geen andere optie zien dan het kraken van een pand, omdat zij anders op straat moeten zwerven. 

Lees ook: We Are Here moet weg uit gekraakt kantoorpand

Of de eigenaar van het pand al op de hoogte is, is niet bekend. Het pand staat wel al een tijd leeg. Het heeft ooit gediend als vriendschapshuis en ook het Amsterdams vrijwilligers collectief huisde ooit in het pand. Volgens We Are Here zijn alle andere opvanglocaties voor ongedocumenteerden al vol en is de wachtlijst te lang.

Afspraken maken
De groep schrijft verder in de brief dat het vanuit een stabiele woonplek makkelijker is om aan een toekomst te werken en hoopt samen met de eigenaar van het pand goede afspraken te maken en daar op locatie te blijven wonen, totdat het pand een andere bestemming krijgt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen