Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Morgen duidelijkheid over We Are Here-groep in Amstelveen

24 juni 2018, 20.28 uur · Aangepast 25 juni 2018, 00.07 uur · Foto: AT5

AMSTELVEEN (AT5) Een nieuw juridisch hoofdstuk wordt morgen toegevoegd aan de We Are Here-saga. Inzet dit keer van een kort geding: mag de groep in het gekraakte kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen blijven?

Het Openbaar Ministerie (OM) schreef een week na de kraak aan de groep het pand te willen ontruimen. We Are Here had tot afgelopen woensdag de gelegenheid om een bezwaar in te dienen en deed dat ook. Maar was het op tijd en volledig genoeg, is de vraag nu. 

Lees ook: We Are Here-groep verlaat Amsterdam en kraakt pand in Amstelveen

Volgens woordvoerder Khalid Joné is dat op tijd gebeurd: "We hadden tot middernacht, om kwart voor 12 hebben we het bezwaar ingediend. Dat is de officiële tijd."

Wel op tijd, niet volledig
Het OM stelde afgelopen week dat dit te laat is gebeurd. Die lezing is vandaag anders, getuige de reactie van het OM. "Er is inderdaad wel een bezwaar ontvangen van de groep, maar dit voldeed niet aan alle juridische eisen." Het OM wil daarom nog steeds dat het pand ontruimd wordt.

De gemeente Amstelveen heeft de ontruiming in ieder geval voor twaalf uur morgenmiddag gepland. Een eventuele nieuwe locatie is nog een optie, zegt Joné. "De opties zijn afhankelijk van de discussie met de overheid. Wat moeten wij in deze tussenperiode?"

Het kort geding dient morgenochtend om tien uur: "We hebben altijd de wet gerespecteerd", zegt Joné. "Dus als we eruit moeten, gaan we eruit."